Friday, December 10, 2010

Poyo jerrrrrrr

The first to enter office in the morning and the last to switch off the lights in the evening. Gigih sangat kan ?

Wednesday, December 8, 2010

Negara ape ni?

60sen untuk sup kosong separuh mangkuk kecil yang biasa orang letak pencicah tu.
Boleh mencarut tak?

Berhabuk

Hello.

Assalamualaikum and good evening to all.

Cehs.

I MISS MY BLOG.

Too cliche?

Just dropping by for a few minutes before I doze off.

Soo many things to write yet so little time.

Another cliche?

It's the transition phase of  my life.

Blurrrr and noob, I would describe myself.

Been trying to adapt to a whole new environment which I find it tiresome, not awesome.

Places, faces, names, behaviors, food and ermm.. weather?

Okay it's already 12am.

Will write moreee later !

Muahhhxx !~~

Friday, October 29, 2010

CONTEST MORTAR BOARD LAH PLAK !



Ini post laju2. Tak sempat masa nak berblog. Ecehh macam busy sangat kan hihi. I kena tag ngan Cik Yah nak masuk contest gak ! Ok so tanpa membuang masa, mari cekidaut the contest. Eh belum tarikh tutup lagi kan? Ouh blom . Tarikh tutup ialah pada 31/10/2010. Sempat lagi niii!  For details click banner ni yeh.


" CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly "






Category pilihan adalah PIC CONVO. Dok reti eh nok buat ucapan paling unik. Nanti mutoh terbelohok blako oghe baco. Pehe dok?


And the pic will be :




Macam grad kat Uneted Kengdong tak? haha ok tak. Hehe ni profile pic kat fb mungkin korang dah muak tengok tapi penganjur tak pernah tengok lagi kan kan kan?? 


Nak tag sape yeh sume cam dah kena tag je weh. Aaaaaa sape2 nak convo ke dah convo tu sume aku tag lah kalu berani join lah contest ni bukan kena bayar pun kalu menang dapat spek reben ngan topap tuuu ha korang tak nak ke wehh apsl aku cakap xreti benti nih ok may the best pic win ok bye!



Tuesday, October 12, 2010

Can't wait


Tomorrow i'll be off to UTP. See you all there!!! ;)

Sunday, October 10, 2010

Sebok je!

kenapa perlu ikut?
you're not family.
not even my friend.
i dont see any reason for you to tag along.
it's mine, not hers!
honestly, i'm pissed.

Sunday, October 3, 2010

Minah Jenina


Semalam aku cakap nak beli kereta. Nak myvi pink@dazzling red konon cantik gila dah siap nak join myvi club bagai.
Hari ni plak aku cakap nak beli rumah kat area sri iskandar and jadikan homestay. 

Esok nak beli apa plak? Tanah? Keje pun belum... " Kakak tersayang membedil.

T_T

*Ketuk kepala sendiri*




suka !



"Life is much like a song. In the beginning there is mystery, in the end there is confirmation, but it's in the middle where all the emotion resides to make the whole thing worthwhile."     The Last Song, Nicholas Sparks.



Tuesday, September 28, 2010

Mungkin kadang2 orang tak sedar dia cakap ape kan?



Biasa lah kalu hari raya mesti mende same je ditanya jadik modal nak borak kan sebab time2 ni lah baru nak jumpe balik sedara mara yang duk jauh2 tu kan. Kalu dok dekat pon takdela selalu nak jumpa pun. Eh kalu sebelah umah jumpa r. huh.


Antara yang kedengaran kali ni:


1. Cantik dah sekarang dah besar ni ye.. (baca: dulu kecik2 huduh comot tak comel)


2. Dah habis belajar ke ? Keje mana ?


3. Anak makcik XX dulu dean's list 7 kali. Sekali yang tak dapat tu sebab demam pon dapat 3.49. ( tak penah plak aku kira bape kali dapat dean's list. Hebat makcik XX neh )


4. Adik tu kerja bulan2 gaji kalah doktor. Bulan lepas dapat 7 ribu. Bulan sebelum 8 ribu. Selalu outstation die tu. ( ini tak perlu kot kan ?


5. Kurus dah skang ni ye. ( Dulu aku gemup ke ? Rasa skang ni yang gemup. Konfius. )




Nasib baik aku bukan Siti Kelembai. Kalu tak mungkin ada yang kene penyakit gatal2 ganjil kan. Sia2 je tak dapat raya seminggu.









Wednesday, September 22, 2010

12th Syawal: Baju raya still xsiap2



Dan itu adalah perkara utama yang merosakkan mood beraya  for this year. I waited till 2am kot malam raya tu konon2 tailor nak call la kata baju raya siap. Hampeh!

Padahal before ni xdela kesah sangat pun kalau xde baju raya baru tapi sebab this time dah tempah before start puasa lagi kot. So aku sangat mengharap dapat raya ngan baju raya baru tahun ni. Sangat kot! Lain la kalu aku anta tempah seminggu before raya memang kalu xsiap pun xkesah sangat sebab dah memang salah sendiri tapi ni salah tailor bongok tuh.

Memang akal aku pun xleh terima perkara ni. Memang macam budak2 pun nk baju raya baru. Memang aku nak raye ngan baju baru tahun ni. Memang bedebah la kau !

Ok chill.

Dengan hati yang kecil  terpaksa la pakai je baju yang mane ade. My 1st syawal begini. Baju raye taun bile tah jugak ni yang taun patut pakai die pun tak siap jugak sebab anta lambat so pakai pada hari xraye.


Ok maintain cool di hari raya. Ummi baru lepas bising sebab anak2 gadis bersiap 4jam nak pergi beraya. Kalah artis kau. Sebab aku je yang dah siap dulu, so orang lain xde gambar. Gambar family pon xsempat ambik sebab dah kelam kabut nak tengahari haha.

Pergi beraya pun xhebat sangat tahun ni sebab 1st day pegi 5 rumah jek. Duit raye pun cukup2 buat beli converse sepasang je(?).

2nd day plak kawan aku dari kecik sampai besar bertunang dengan jejaka pilihan setelah kedua2 bersetuju untuk mengikat tali pertunangan. Seharian dirumah beliau memang xdapek den kutip duit rayo la aritu ekau tau. Kalu ade orang tunang leh dapat duit gtau aku. Aku nk pegi.








bagai pinang dibelah dua kan kan kan

congrats cik Zeti ! Next Feb bakal bergelar Puan. InsyaAllah ;) Ha rase nak tunang r tu kan tengok orang tunang. Kan kan kan ?

Rasanya tu jela aktiviti raya aku . Tak produktif sangat kan? MEmang pon ! 3rd n 4th day dok umah ternak lemak depan tv ngan cousins. Bukan selalu leh buat ni. Sekali setahun je. Okla tu kan? Ha lepas tu haruslah pegi    bakar lemak kt kbmall plak. Energy Mass Energy balance orang kate.

terjumpa monyet ni time jalan2 kt kbmall



Tapi memang best la rase bile orang datang rumah kita pastu makan juadah yang kita masak pastu habis pastu cakap sedapnye suka la datang rumah ni leh makan biskut sedap. Motip biskut kitorang sume beli je kot hahahha! 



makan makan tambah lagi jgn malu2


Kalu tak tau ni name die kuih cara berlauk. One of my favourite tp slalu bile beli kt kedai xbrape sedap. Sangat susah nak jumpe yang sedap. Tapi now dah reti buat sendiri kat rumah and sangat sedap! ok prasan tp siyes sedap n senang gile je nak buat. Tapi aku buat versi orang malas sebab xmenarik kelihatan sebab xletak cili n daun bawang daun sup sume tu. Ala tu nak bagi cantik warna warni je. If nak buat jual blehla. 


Ni sume orang pun tau kan makanan ape. Kalu tak tau bleh g bunuh diri. Ni lagi senang nak buat. Beli tepung instant je. Sawan jap makan mnde ni. Ni jela yang aku rajin buat. Yang lain2 yang aku rajin makan tu xyah la tunjuk. Kire sume juadah raya tu aku rajin la makan. Tolak kayu and batu je k.


Muka bulat dah macam bola bowling xde beza kan. Ada tips untuk kuruskan pipi? Sila share ngan aku plis.

Oh dan sebelum terlupa ingin memohon ampun maaf zahir batin di hari raya yang mulia ini jika ada terbersalah. Ambo manusio biaso ngaruk sokmo. Open house jemput aku kalu dekat aku pegi kalu jauh aku kirim salam cinta je lah. Petani cam aku ni mane leh tinggal kebun lame2 mati anggur2 aku. Harap maklum. 

Kalu nak hulur duit raye jangan malu2. Kecik tapak tangan, handbag aku tadahkan~ ;DD





Sunday, September 5, 2010

Mimpi dan mulut



LAst night I had an odd, terrifying dream in my entire existence.  No, I didnt dream about being robbed or killed or about ghost or death but it was about me. There I was, with mouth full of needles. NEEDLES IN MY MOUTH. Banyak gile macam penuh satu mulut.


 I managed to get all the needles out without much difficulties except for the last two needles. They stuck in my mouth and every time I want to get them out, they stabbed into my already wounded tongue. Tapi akhirnye ia keluar jugak la. The weird thing is, I could see my tongue all wounded but I didn't feel the pain. Dinding mulut pun luka2 jugak and bleeding sume tapi tak rasa pape. Just funny feeling on my tongue. I mean during the dream la. Now sah2 la tak rasa pape. 


Then I woke up to sahur and kept wondering about that dream until now. Rasa macam it is a warning for me to stop kutuk komen other people ? (macam bagus sangat kan).  To stop gossiping ? To not talk back to my mom ? Ok I'm not a good child or a good person. Tapi sometimes mende2 tu semua adalah uncontrollable. I feel the urge to say what I think is right and why I do things in certain way or did not do things that I've been told to (ni tak nak ngaku salah pnye orang). Desire to gossip, simply irresistible ;p


I've been keeping my mouth shut for the day everytime mom starts to nag. Lately hobi dia membebel almost every single minute pastu complaint penat letih tak cukup air blablabla. Tak tahan beb tak tahan. Tapi today layan je dia nye angin pastu buat lawak sket. Haa barula tak rasa nak tarik rambut sendiri kan. Should do this often so that tak dapat mimpi mulut penuh jarum lagi or yang sewaktu dengannya. Astaghfirullahalazim.


Or maybe it was just another dream. In holy ramadhan. Tapi takut jugak weh macam balasan kalau suka mengumpat nanti lidah kena tarik pastu kena potong pastu sambung balik pastu kena tarik lagi potong lagi berulang-ulang kali. WEH JANGAN AJAK AKU GOSSIP DAH PASNI K.





Friday, September 3, 2010

Kasih tak sampai



Indah.. 
Terasa indah.. 
Bila kita terbuai dalam alunan cinta.. 
Sedapat mungkin terciptakan rasa.. 
Keinginan saling memiliki 

Namun bila, 
Itu semua dapat terwujud 
Dalam satu ikatan cinta 
Tak semudah seperti yang pernah terbayang.. 
Menyatukan perasaan.... 

Tetaplah menjadi bintang dilangit 
Agar cinta kita akan abadi 
Biarlah sinarmu tetap menyinari alam ini, 
Agar menjadi saksi cinta kita 
Berdua... 
Berdua.. 

Sudah.. 
Lambat sudah... 
Kini semua harus berakhir 
Mungkin inilah jalan yang terbaik 
Dan kita mesti relakan kenyataan ini 

Menjadi saksi kita berdua~


by Padi

Thursday, September 2, 2010

ye meh?


It is so hard to please people. Especially your own family( i think la hehe ). So, don't bother trying. 


Wednesday, September 1, 2010

hek eleh



Kring kring !! Kring kring !!




Otak stop.




Jantung berdebar-debar.




Hati sentap.




Pecut ala watson nyambek trun bawah.




.




.




.




.




.




Capai fon.




Tengok caller name.




Ah !




Silent fon.




Campak.




Striving for a sun.




---



Tuesday, August 31, 2010

Dulu, kini dan nanti, Malaysia tetap dihati ;)




53 years and counting


Monday, August 30, 2010

Biskut puasa


Bukan biskut raya, or biskut krismas, or biskut deepavali or biskut hari gawai (ade ke ?). Biskut puasa dimakan pada bulan puasa sebab tu dipanggil biskut puasa bukan biskut raya. Ha paham tak? Paham tak ? Kalau tak paham boleh pegi mati ! Apehal emo malam2 neh.

Biskut puasa nih sama je rupa dia ngan biskut raya. Beraneka jenis, bermacam rupa, berbagai rasa. Tunjuk aje nak yang mane. First day puasa lagi dah berduyun dah biskut2 neh terpampang kat shopink mall, supermarket, hypermarket, kedai runcit hatta gerai2 tepi jalan. Ke before start puasa lagi dah ade eh?

Disebabkan tergoda digoda oleh hawa nafsu nak membeli tuh, (nak salahkan setan, setan takde wehh) maka pada tahun ini buat pertama kalinya biskut puasa wujud kat umah aku. Korang ada tak ? Ada tak ? Ada tak ?


Chocolate peanut pebenda tah nama dia. Biskut die rasa coklat pastu ade macam lapis ngan peanut butter kat tengah tu kalau korang nampak la. Tapi sayang, tak rasa pun peanut butter nye. So aku buat kesimpulan, coklat ngan peanut butter tak masuk. Macam kalau korang makan waffle bubuh coklat and peanut butter. Coklat ngan butter je sodapp!


All time favourite - Jam tart! Tengok tu tinggal 3 biji je weh. Tapi kalau buat sendiri lagi sedap la. Tapi yang ni pon sedap jugak la. Tapi biskut raya kene buat sendiri la. Tapi tapi tapi hoi lipas jangan kacau aku !


Ok yang ni Chocolate chip tapi choc chip nye tak nampak wujud dimana2 pun. Tipu aku ye ? ye? ye? Takpe sebab bukan aku yang beli. Aku tukang makan je. Jadi bersyukur sahaja. Kan kan ??

Dahla malas dah nak tulis. Nak pegi cari makanan. Mari !!!


And when I thought the madness is gone,



...it is obviously not. 


Sunday, August 29, 2010

Just like the old days.

I went to kl for past few days and managed to catch up with some friends(a bunch of penanam anggur haha) for buka puasa. We had steamboat buffet at flaming. Varieties of food; seafood, chicken, rice, noodles, ice cream etc etc etc. And the chocolate fondue and marshmallows are for real!


















Kenyang perut suke hati~~

I am more than happy to be at home this ramadhan after about 9 years but I miss ramadhan in UTP. Don't you?




Selamat Berbuka!



Saturday, August 21, 2010

Black n white, tapi bukan zaman dulu2


Hi tawan2 !! Nak duit raya tak? Ha kalu nak kena la masuk PERADUAN HITAM PUTIH ni. Kalu menang dapat DUIT !




Pastu bleh blagak ngan kengkawan ko dapat duit raya lagi kan padahal tua bangka dah. Ada kesah? Ok kalu tak de let's proceed. 

Oh before that, thanx Cik maria coz mengetag saya pastu cakap mata saya bulat comel. Auww~ so sweet of you ;) (mata je ke? muahaha ! )





 No! Oh yes. Ini lah gambar yang dipertaruhkan untuk merebut hadiah wang tunai! Semoga bila penganjur tengok pic aku rajin study kt library dekat2 nak final kot2 die rasa nak bagi aku menang kan. hihi. Korang kat blakang tu thanx jadik backdrop k. Susah2 aje.

Then perlu la tag orang . Who's the lucky one??? Memandangkan aritu dapat award dari zatilaqmar so nak tag die plak. Hehe aku tau ko suke bergambar kan. Moh2  join! Jangan tunggu lama2 wehh!!!


Thursday, August 19, 2010

Hoi dan hihi



Semalam malam.


Hi. saya emo.

Malaysia patutnya aman damai takde perang bom meletop2. Tapi apsal rasa cam duk kat bumi Gaza neh?

Best ke kalu tengah amek air semayang tiba2 terkejut menjerit dengar bunyi bedil2? 

Best ke kalu tengah jemur kain tiba2 jantung terkejut rasa nak gugur akibat  bunyi mercun anak jiran sebelah baling? cilakak lu! 

Bertenang. Terawikh jap.

Balik terawikh masa untuk membalas dendam manis(sweet revenge). Karaoke max volume. Wall x soundproof. My voice is far from sweet. Amek ko!


---




Hari ini.




Pouty lips milik saya! Hari ni je please2. Esok bagila kat Lisa Surihani balik. Itu bukan muka bahagia baru lepas makan mee goreng mulut berminyak. Eyp! I puasa ok.  



Semangat gila pakai mascara segala. Comot tak payah cakap. Ni nak tunjuk la bulu mate I lentiks sket kalu tak macam payung je ghopenye tahu. Sket jela tapi haha!




Muahahahaha... Bergaya dengan baju kebaya, apa kau ingat hari ni hari raya? Biar la. Baju masa form 3. Aku tak membesar ke or dulu aku pakai baju besar?




Semoga esok dan seterusnya bahagia oh indah!



Wednesday, August 18, 2010

Apa masalah ni?



1st day pegi terawikh, time semayang Isyak dah ngantok gile mengalahkan orang tua. Mata berat gila! 


Nak cakap de setan duk gayut, setan sume dah kene ikat. 


Bila time terawikh, berusaha keras nak bukak mata. Gila cabaran. 


Lepas 8 terus cabut. Balik rumah elok je buntang mata depan laptop main tenet sampai kol12 kan. Sigh~





Tuesday, August 17, 2010

Kebahagiaan dalam kerinduan


Ceh tajuk nak geli aje kan. Rindu ummi lah! Bulan2 pose neh takde gosip. Nak gosip tunggu lepas buke. Ok? So kita crite2 yang tak gosip punye. Semalam berjaya escape kerja lalu pulang ke rumah dengan jaya berjayanya. Yeahh! ( Bile kau nak berubah nii ! ) Pastu korek2 kabinet tv yang lama nak carik sesuatu yang my mom suh carik but instead I found this.


HEHE. Bila masa aku dapat benda2 ni sume pun tak tau and tak pernah tau sehinggalah penemuan harta moy ni semalam. Ni mesti kes aku masuk peraduan majalah UJANG la ni pastu menang majalah 3.50. haha. Aku memang suka join2 peraduan dalam majalah ujang bila time cuti2 sem dulu2. And pernah menang satu peraduan tu dapat cash RM150! ha kagum la tu kan. kan. kan..

Kire aku menang 1st pize r tuh. Dahla senang gile jawab teka teki and kena buat slogan. Tak expect pun menang sebab rasa cam slogan aku takdela best or lawak sangat pun. Tak berape ingat dah ape slogan aku buat tuh tapi adalah sebut2 ketua kampung ngan ayam2 kot. haha. Lepas tu aku pun termotivated la untuk masuk lagi peraduan2 dorang. he. he. Pastu menang mende alah ni plak kan. Ni mesti hadiah saguhati je ni tak best ceni. Tapi still, aku rasa best! HAHA. 

And semalam Dr Fadilah Kamsah punye apprentice ( identiti dirahsiakan nanti korang nak ngorat. TAK BULEH ! ) pun cakap kita kena ar rasa diri kita best baru la bleh hepi sokmo. Ye idak? Kalu hang sendiri tak rasa diri hang best, sapa lagi nak rasa kan? Aney kat Ameeth? pakcik nasik lemak? abang ayam penyet?? Arghhh teringat pulak sedapnyeeeee! Opps sori2.


Ha tapi janganla sampai over perasan best plak macam pakcik bawak Honda stream kaler biru pagi tadi. Sia2 je dapat " Bodoh tak bleh nak diajar!". Dah kurus pose aku di pagi hari emosi terlebih. Lain kali nak masuk kiri tu signal boleh tak. Kete je cantik. Kang kalu aku cium tu sia2 je penyek kete tuh. Sape nak bayar? Aku takde duit k.

 kereta cantik pemandu bodah



Nasib baik mood dah bertukar ceria bila sampai ofis. Bakal dapat gaji weh! hehe. Biar pun sedikit, tapi cukuplah untuk peluh2 aku yang dah menitik tuh. Oh, nak buat list nak beli ape lah. Bye!



Sunday, August 15, 2010

It's You






There's always something 
In the way 
There's always something 
Getting through 
But it's not me 
it's You 

Sometime's ignorance 
Rings true 
But hope is not in 
What I know 
Not in me 
It's in You 

It's all I know 

And I find peace 
When I'm confused 
I find hope when 
I'm let down 
Not in me 
But in You 

I hope to lose myself 
For good 
I hope to find it in the end 
Not in me 
It's You 
It's all I know.


Friday, August 13, 2010

Thank God It's Friday

Today we made Cheese baked fettucini. Ok actually it was my sister. I was sleeping, of course. I only woke up because I smelled something delicious. hehe. With half opened eyes, I rushed to the kitchen and found my sister was preparing bolognese sauce. So yummy!


 It's just like the usual bolognese sauce mixed with mushroom and minced chicken/meat. Not so red cause my sister didn't put in tomato puree.




Then add fettucini to the sauce, mixed them together. Of course you have to boil it first. You can use other pasta as well. My sister likes fettucini. But I prefer fetuccini with carbonara sauce. Tapi dah orang yang masakkan, layan jela.


Put them into baking pan. And top it with mozarella cheese. It should cover all the surface but we don't have enough cheese. Then bake for 15-20mins.






hi there



Done! Doesn't look so yummy huh? Sebab cheese xcukup laaa.. But still it was marvellous! and even Chocobee likes it.  Emak tiada di rumah maka anak2 tiada makanan melayu. ;(


But it's ok because tonight I'm gonna sleep on Maya Karin. Wohooo!




Hehehe. Ok lame. I'm gonna go find something to eat. Lapaq perot cheq. Selamat bersahut uolss!~ ;)