Monday, August 30, 2010

Biskut puasa


Bukan biskut raya, or biskut krismas, or biskut deepavali or biskut hari gawai (ade ke ?). Biskut puasa dimakan pada bulan puasa sebab tu dipanggil biskut puasa bukan biskut raya. Ha paham tak? Paham tak ? Kalau tak paham boleh pegi mati ! Apehal emo malam2 neh.

Biskut puasa nih sama je rupa dia ngan biskut raya. Beraneka jenis, bermacam rupa, berbagai rasa. Tunjuk aje nak yang mane. First day puasa lagi dah berduyun dah biskut2 neh terpampang kat shopink mall, supermarket, hypermarket, kedai runcit hatta gerai2 tepi jalan. Ke before start puasa lagi dah ade eh?

Disebabkan tergoda digoda oleh hawa nafsu nak membeli tuh, (nak salahkan setan, setan takde wehh) maka pada tahun ini buat pertama kalinya biskut puasa wujud kat umah aku. Korang ada tak ? Ada tak ? Ada tak ?


Chocolate peanut pebenda tah nama dia. Biskut die rasa coklat pastu ade macam lapis ngan peanut butter kat tengah tu kalau korang nampak la. Tapi sayang, tak rasa pun peanut butter nye. So aku buat kesimpulan, coklat ngan peanut butter tak masuk. Macam kalau korang makan waffle bubuh coklat and peanut butter. Coklat ngan butter je sodapp!


All time favourite - Jam tart! Tengok tu tinggal 3 biji je weh. Tapi kalau buat sendiri lagi sedap la. Tapi yang ni pon sedap jugak la. Tapi biskut raya kene buat sendiri la. Tapi tapi tapi hoi lipas jangan kacau aku !


Ok yang ni Chocolate chip tapi choc chip nye tak nampak wujud dimana2 pun. Tipu aku ye ? ye? ye? Takpe sebab bukan aku yang beli. Aku tukang makan je. Jadi bersyukur sahaja. Kan kan ??

Dahla malas dah nak tulis. Nak pegi cari makanan. Mari !!!


4 comments:

Black_roses92 said...

owhh...kuih rye!!! nak!!!

ezzah k. said...

kuih puasa la dik hehe.. amek la amek jgn malu2

Mar said...

huhu,.bla nk blik kg nk mkan kuih raya.

ezzah k. said...

dun weri mar nnt blk raye mkn la hehe