Sunday, September 5, 2010

Mimpi dan mulut



LAst night I had an odd, terrifying dream in my entire existence.  No, I didnt dream about being robbed or killed or about ghost or death but it was about me. There I was, with mouth full of needles. NEEDLES IN MY MOUTH. Banyak gile macam penuh satu mulut.


 I managed to get all the needles out without much difficulties except for the last two needles. They stuck in my mouth and every time I want to get them out, they stabbed into my already wounded tongue. Tapi akhirnye ia keluar jugak la. The weird thing is, I could see my tongue all wounded but I didn't feel the pain. Dinding mulut pun luka2 jugak and bleeding sume tapi tak rasa pape. Just funny feeling on my tongue. I mean during the dream la. Now sah2 la tak rasa pape. 


Then I woke up to sahur and kept wondering about that dream until now. Rasa macam it is a warning for me to stop kutuk komen other people ? (macam bagus sangat kan).  To stop gossiping ? To not talk back to my mom ? Ok I'm not a good child or a good person. Tapi sometimes mende2 tu semua adalah uncontrollable. I feel the urge to say what I think is right and why I do things in certain way or did not do things that I've been told to (ni tak nak ngaku salah pnye orang). Desire to gossip, simply irresistible ;p


I've been keeping my mouth shut for the day everytime mom starts to nag. Lately hobi dia membebel almost every single minute pastu complaint penat letih tak cukup air blablabla. Tak tahan beb tak tahan. Tapi today layan je dia nye angin pastu buat lawak sket. Haa barula tak rasa nak tarik rambut sendiri kan. Should do this often so that tak dapat mimpi mulut penuh jarum lagi or yang sewaktu dengannya. Astaghfirullahalazim.


Or maybe it was just another dream. In holy ramadhan. Tapi takut jugak weh macam balasan kalau suka mengumpat nanti lidah kena tarik pastu kena potong pastu sambung balik pastu kena tarik lagi potong lagi berulang-ulang kali. WEH JANGAN AJAK AKU GOSSIP DAH PASNI K.





7 comments:

Fairoz Nadrah said...

seram! ade la pape makna tu kan bulan2 pose nih..tgl bape hr nih jom manfaatkn same2..bdw music ko nih cam ne nk mute kn?

ezzah k. said...

tula kan.. oi nk mute kn pegi mute kan sound kt lptop ko la

Farah Justme said...

aku lak selalu mimpi gigi aku patah. orang cakap kalau mimpi gitu ada orang dekat nak meninggal. tapi sebab da selalu sangat mimpi patah gigi, in fact penah mimpi sume gigi aku tercabut, aku da lali. gaga~

Anonymous said...

ijah.. ko jgn pm aku da pasni tny pasai gossip baru ok.. marilah same bertobat..no more 'pail' ok.. =)\


_cumi_

ezzah k. said...

cik yah: haa tu aku xpenah lak dpt mimpi camtu. tp aku dgr cmtu gak. kalu da sume gigi tcabut tu ape mknenye? hehe

cumi: huhu jom2. lupekan pail!

johnlabu said...

:)

Mohd Halimhilmi said...

i also had same dream with u last night. bile nk cabut makin penuh smpai last2 nenek saya y mengajar saya al quran mase kecil2 dulu datang baca sesuatu yang saya follow gak br jarum keluar. those dream bnyk kali berlaku..