Tuesday, September 28, 2010

Mungkin kadang2 orang tak sedar dia cakap ape kan?



Biasa lah kalu hari raya mesti mende same je ditanya jadik modal nak borak kan sebab time2 ni lah baru nak jumpe balik sedara mara yang duk jauh2 tu kan. Kalu dok dekat pon takdela selalu nak jumpa pun. Eh kalu sebelah umah jumpa r. huh.


Antara yang kedengaran kali ni:


1. Cantik dah sekarang dah besar ni ye.. (baca: dulu kecik2 huduh comot tak comel)


2. Dah habis belajar ke ? Keje mana ?


3. Anak makcik XX dulu dean's list 7 kali. Sekali yang tak dapat tu sebab demam pon dapat 3.49. ( tak penah plak aku kira bape kali dapat dean's list. Hebat makcik XX neh )


4. Adik tu kerja bulan2 gaji kalah doktor. Bulan lepas dapat 7 ribu. Bulan sebelum 8 ribu. Selalu outstation die tu. ( ini tak perlu kot kan ?


5. Kurus dah skang ni ye. ( Dulu aku gemup ke ? Rasa skang ni yang gemup. Konfius. )




Nasib baik aku bukan Siti Kelembai. Kalu tak mungkin ada yang kene penyakit gatal2 ganjil kan. Sia2 je tak dapat raya seminggu.









4 comments:

humairah said...

org melayu kan peramah.. haha~

Farah Justme said...

aku pon kene, 'da makin kurus skang'. nampak sgt mase kecik dulu gemok. pastu x bleh blar ade pakcik bau2 bacang dengan aku tanye, dapat cgpa brape? dah la tanye depan public di kala sanak sedara tengah makan kot. tensen. haha.

farhana said...

haha..
aku kne : ha, ni da keje bila nk kawin?
lagi: eh kak long da kurus skrg? [kompius gak sbb rasa sekrg makin gemuk je]

so senyumm je. layannn~~ haha..

ezzah k. said...

omay: sgt peramah!

cik yah: haha same!. tula xperlu tanye la kot kannn

farhana: hehe soklan kawen tu blom dpt lagi. maybe next raye haha. tula layan jelaa